Vandring Sejlads Cykling Ridning Motion Tema
Luk
Gem
Kaffe med udsigt 25. april 2019 - Arres√ł Kanal bliver 300 √•r
 
Arres√ł Kanal med Frederiksv√¶rk Kirke i baggrunden
√Örets f√łrste kaffe med udsigt-tur tager udgangspunkt i 300 √•rs jubil√¶et for Arres√ł Kanal. P√• turen vil Industrimuseet Frederiks V√¶rk blandt andet fort√¶lle historien om kanalen, der blev gravet i 1717-19. Vi g√•r fra Lisebroen gennem skoven og byen ud til Roskilde Fjord M√łdested: P-pladsen ved Arres√łdalvej 103 kl. 19

Kommunen vil undervejs fortælle om fiskelivet i kanalen. På turen håber vi også at få et glimt af den smukke isfugl og at se vandstæren dykke ned i kanalens vand. Vi vil se bøgetræer på spring – måske et enkelt allerede vil være sprunget ud?

Vi mødes ved Lisebroen, en gave til Frederiksværks borgere i anledning af byens 250 års jubilæum. Tæt herpå vil man kunne genfinde et motiv i den gamle Frederiksværk-borgmesterkæde.

Turen vil være på ca. 3 km gennem Arresødal Skov og Frederiksværk Bymidte forbi slusen og ud til spidsen af Slaggemolen. Ved Turbinehuset i Frederiksværk vil Turbinehusets Venner berette om deres planer med at skabe et ”oplevelsespunkt” ved den lille bygning.

Ude på Slaggemolen forventer vi at kunne nyde kaffen til en solnedgang over Roskilde Fjord, mens quizzen om den eksklusive Oplev Halsnæs-termokande afgøres.

DEL |
 
AKTUELT ..VIS ALLE
Nu over 1900 vandreruter på Friluftsguiden

Hvis du godt kan lide at komme ud i naturen, så er der lige nu 1.932 vandreruter at vælge imellem på Friluftsguiden. Er du til cykling, ridning eller roning, så er der 651 cykelruter, 312 rideruter og ...

Mere tekst
Jan Woollhead / Webmaster team