Vandring Sejlads Cykling Ridning Motion Tema
Luk
Gem
Kaffe med udsigt-arrangement i Dragebjergfredningen d. 28. maj 2015 kl. 19
 
Akvarel fra 1887 af A.P.Madsen. H√łjr√¶kke ved Sonnerup. Copyright Natironalmuseet (CC-BY-NC)
Tag med Halsn√¶s Kommune og Museum Nordsj√¶lland p√• g√•tur i Dragebjergfredningen p√• Arren√¶s med udsigt til Danmarks st√łrste s√ł, Arres√ł. Andet arrangement under konceptet Kaffe med udsigt g√•r til Dragebjerg nord for Sonnerup Skov p√• Arren√¶s. P√• turen vil landskabsarkitekt Stine Holm fra Halsn√¶s Kommune fort√¶lle om landskabet og fredningen, og museumsinspekt√łr Esben Aarsleff fra Museum Nordsj√¶lland vil fort√¶lle om gravh√łjene og ark√¶ologiske fund i omr√•det. Der serveres kaffe under arrangementet.

Da dynen blev trukket af dragen
Dragebjerg-fredningen er en såkaldt status quo fredning, der sigter på at bevare forholdene som de var 1969. Fredningen sikrer også offentligheden adgang til fods på dele af arealet for at alle kan opleve landskabet og udsigten til Arresø.

Det er Halsnæs Kommune, der er ansvarlige for naturplejen i Dragebjerg-fredningen. På turen vil vi vise billeder fra området blev ryddet i 2007. Kom og nyd udsigten til Arresø og se hvor markante gravhøjene nu står i landskabet. Vi vil også fortælle om områdets særlige natur.

Sporene fra vores forfædre.
Flere gravhøje fra bronzealderen kan opleves i fredningen. Nogle af dem er blevet udgravet. Hvorfor blev gravhøjene lavet? Og hvorfor her? Hvordan blev de lavet? Hvad har man fundet i dem? Hvad ved vi om datidens mennesker? Kom og bliv klogere på vores fortid.

Kom og hør mere om Dragebjergfredningen og gravhøjene på turen, hvor der også er tid til at nyde den flotte udsigt med en kop kaffe i hånden. Turen starter torsdag den 28. maj kl. 19 fra p-pladsen på Sonnerupvej lige før T-krydset. Turen er på ca.1,5 km og ikke egnet, hvis man er gangbesværet.

 

Øvrige arrangementer

Kaffe med udsigt: Aftenvandringer i naturskønne Halsnæs

Tag med på aftenvandring og nyd en kop kaffe i nogle af Halsnæs’ smukkeste landskaber og naturområder - og hør, hvad der gør disse områder til noget ganske særligt.

Halsnæs Kommune er et attraktivt sted at bo og besøge. Der er smuk natur og storslåede landskaber med udsigt til hav, sø og fjord i hele kommunen.

I sommerhalvåret 2015 vil Halsnæs Kommune give borgere og besøgende en ny mulighed for at opleve Halsnæs’ unikke natur. Vi inviterer derfor til ’Kaffe med Udsigt’ på fem lokaliteter, som er helt særlige for Halsnæs.

Arrangementerne afholdes den sidste torsdag i måneden kl. 19. Forud for hvert arrangement kan du på halsnaes.dk finde en nærmere beskrivelse af det område, vi skal udforske.

Aftenvandringerne giver mulighed for at møde naturmedarbejdere og få en snak om stedernes historie samt natur- og landskabspleje. Den skønne udsigt vil blive serveret med en kop kaffe til.

 

Arrangementsplan:

30. april       Strø Bjerge, mødested P-pladsen ved Grimstrup – Er gennemført.

28. maj        Dragebjerg, mødested P-pladsen for enden af Sonnerupvej
Det vil være en vandring på ca. 1,5 km på smalle markstier. Undervejs vil Naturmedarbejder Stine Holm fortælle om områdets fredning og pleje. Esben Aarsleff fra Museum Nordsjælland deltager og fortæller om bronzealderhøjene og livet i området i bronzealderen. Der vil blive serveret Kaffe.

25. juni        Grævlingehøj, mødested ved Kregme Station
Det vil være en vandring i meget kuperet terræn. Specialkonsulent for Natur, Jakob Lausen vil fortælle om områdets natur og den pleje som kommunen udfører langs Roskilde Fjord.

30. juli          Spodsbjerg, mødested P-pladsen ved Skansen
Leder af Natur og Miljø, Charlotte Scheel og Leder af Industrimuseet Frank Allan Rasmussen vil fortælle om kysten, landskabet, forsvarsanlægget Skansen og Knud Rasmussen. Der vil blive serveret kaffe.

27. august   Bakkestien, Frederiksværk, mødested P-pladen ved Arresøskole, Magleblik
Aftenvandring gennem fredningen på Frederiksværks markante kystskrænt, hvor Leder af Natur og Miljø Charlotte Scheel vil fortælle om områdets landskab og kulturhistorie, og om kommunens nye formidlingsinitiativer rettet mod børn. På turen kommer vi forbi den nye Snog-bro i Krebsehullet og Svævebanen Krudtskuddet. Der vil blive serveret kaffe.

Alle aftenvandringer starter kl. 19 og slutter cirka kl. 21.

DEL |
 
AKTUELT ..VIS ALLE
Nu over 1900 vandreruter på Friluftsguiden

Hvis du godt kan lide at komme ud i naturen, så er der lige nu 1.932 vandreruter at vælge imellem på Friluftsguiden. Er du til cykling, ridning eller roning, så er der 651 cykelruter, 312 rideruter og ...

Mere tekst
Jan Woollhead / Webmaster team