Vandring Sejlads Cykling Ridning Motion Tema
Luk
Gem
tælling af sjælden plante
 
T√¶lling af R√łllikegyvelkv√¶ler-planter ved Hald Strand

Halsnæs Kommune inviterer til den årlige offentlige tælling af den sjældne plante røllikegyvelkvæler.

Planten med det drabelige navn, røllike-gyvelkvæler, findes i Danmark kun i Halsnæs Kommune. Igen i år vil Halsnæs Kommune gerne vide, hvordan bestanden har det. Har du lyst til at deltage i den årlige tælling af røllike-gyvelkvælere? Så mød op på Den Grønne Kile ved Klintevej 31, 3390 Hundested torsdag den 29. juni 2017 kl. 9.30.

Den fredede røllike-gyvelkvæler kendes i dag kun fra to steder i Skandinavien: På Øland i Sverige og ved Hald Strand i Den grønne
Kile i Halsnæs Kommune.

Røllike-gyvelkvæler forsvandt tilsyneladende fra Halsnæs i slutningen af 1990’erne, men blev genopdaget i 2007, hvor der kunne tælles enkelte planter. Nu plejes arealet med tidligt høslæt for at sikre artens beståen og på sigt udbrede arten.

Halsnæs Kommune har i samarbejde med interesserede borgere afholdt en årlig tælledag gennem nogle år. I 2013 fandt vi 90 eksemplarer, i 2014 fandt vi 175 eksemplarer og i 2015 over 900 eksemplarer af den sjældne plante. I 2016 blev der talt 415 planter

Vi ved fra tidligere år, at børn plejer at være gode til at spotte planterne, så børn er meget velkomne til at deltage i tællingen. Inden tællingen giver vi en introduktion om planten og voksestedet til de fremmødte.

Røllike-gyvelkvæler anvender ikke selv fotosyntese, men snylter på rødderne af almindelig røllike, der giver den vand og næring. Røllike-gyvelkvæler er fredet og må ikke plukkes, graves op, samles ind eller ødelægges.

DEL |
 
AKTUELT ..VIS ALLE
Kaffe med udsigt 28. juli 2022

Gåtur fra Skansen til Kikhavn hvor der fortælles om kysten og naturpleje til lands og til vands ...

Mere tekst
Halsnæs Kommune / Halsnæs kommune