Vandring Sejlads Cykling Ridning Motion Tema
Luk
Gem
Få en anderledes naturoplevelse - tæl kvælerplante! (5.. juli 2018 kl. 13)
 
R√łllikegyvelkv√¶ler
Har du lyst til at deltage i den √•rlige t√¶lling af r√łllike-gyvelkv√¶lere? S√• m√łd op p√• Den Gr√łnne Kile ved Klintevej 31, 3390 Hundested torsdag den 5. juli 2018 kl. 13.

Planten med det drabelige navn, røllike-gyvelkvæler, findes i Danmark kun i Halsnæs Kommune. Igen i år vil Halsnæs Kommune gerne vide, hvordan bestanden har det. Har du lyst til at deltage i den årlige tælling af røllike-gyvelkvælere? Så mød op på Den Grønne Kile ved Klintevej 31, 3390 Hundested torsdag den 5. juli 2018 kl. 13. Vi starter med en introduktion til tællingen.

Den fredede røllike-gyvelkvæler kendes i dag kun fra to steder i Skandinavien: På Øland i Sverige og ved Hald Strand i Den grønne
Kile i Halsnæs Kommune.

Røllike-gyvelkvæler forsvandt tilsyneladende fra Halsnæs i slutningen af 1990’erne, men blev genopdaget i 2007, hvor der kunne tælles enkelte planter. Nu plejes arealet med tidligt høslæt for at sikre artens beståen og på sigt udbrede arten.

Halsnæs Kommune har i samarbejde med interesserede borgere afholdt en årlig tælledag gennem nogle år. I 2013 fandt vi 90 eksemplarer, i 2014 fandt vi 175 eksemplarer og i 2015 over 900 eksemplarer af den sjældne plante. sidste blev fundet 646 planter

Vi ved fra tidligere år, at børn plejer at være gode til at spotte planterne, så børn er meget velkomne til at deltage i tællingen. Inden tællingen giver vi en introduktion om planten og voksestedet til de fremmødte.

Røllike-gyvelkvæler anvender ikke selv fotosyntese, men snylter på rødderne af almindelig røllike, der giver den vand og næring. Røllike-gyvelkvæler er fredet og må ikke plukkes, graves op, samles ind eller ødelægges.

DEL |
 
AKTUELT ..VIS ALLE
Nu over 1900 vandreruter på Friluftsguiden

Hvis du godt kan lide at komme ud i naturen, så er der lige nu 1.932 vandreruter at vælge imellem på Friluftsguiden. Er du til cykling, ridning eller roning, så er der 651 cykelruter, 312 rideruter og ...

Mere tekst
Jan Woollhead / Webmaster team