Vandring Sejlads Cykling Ridning Motion Tema
Luk
Gem
Geopark Vestjylland, Holstebro, Struer og Lemvig kommuner på Friluftsguiden
 
Frokost i det gr√łnne ved Kloster M√łlle
Holstebro, Struer og Lemvig Kommuner, der i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening står bag oprettelsen af Geopark Vestjylland er i færd med at lægge deres eksisterende rekreative stier og ruter på Friluftsguiden. Der bliver oplevelsestilbud til lands og til vands for mange brugere og i meget forskel natur.

Geopark Vestjylland er et nyt tiltag, der skal formidle landskabet, naturen og kulturhistorien og bidrage med nye udviklingstiltag fra Vestkysten til Karup Å og fra Limfjorden til syd for Storåen. Det er målet at Geopark Vestjylland i løbet iaf de kommende år skal blive Danmarks anden UNESCO Globale Geopark. 

En væsentlig del af arbejdet med at udvikle geoparken er at synliggøre de eksisterende rekreative stier, ruter og oplelvelsespunkter. Dette sker i tæt samarbejde med de tre kommuner bag geoparken og medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening. Endvidere er der et tæt samarbejde med mange lokale foreninger om synliggørelse af en række lokale stier og udvikling af helt nye tilbud.

Som noget nyt på Friluftsguiden er der indgået samarbejde med Parks'n Trails om udvikling af en ny funktion som kan beskrive og vise de 48 geologisk spændende områder, der er grundlaget for geoparken - de såkaldte geosites. for hvert geosite vil der være en fortælling om, hvordan netop det lokale landskab er blevet formet under de seneste istider.

DEL |
 
AKTUELT ..VIS ALLE
Nu over 1900 vandreruter på Friluftsguiden

Hvis du godt kan lide at komme ud i naturen, så er der lige nu 1.932 vandreruter at vælge imellem på Friluftsguiden. Er du til cykling, ridning eller roning, så er der 651 cykelruter, 312 rideruter og ...

Mere tekst
Jan Woollhead / Webmaster team