Vandring Sejlads Cykling Ridning Motion Tema
Luk
Gem
Aftenkaffe p√• Syvh√łje i Melby den 25. august 2016
 
Melby H√łje (Syv H√łje)
Torsdag den 25. august inviteres interesserede til aftentur med kaffe blandt gravh√łje i Melby i Halsn√¶s Kommune M√łdested: P-plads ved Solhjemsvej, Melby kl. 19

Umiddelbart øst for Melby By ligger kommunens største og bedst bevarede samling af gravhøje. Området er fredet og plejes af Melby Sogneråd i samarbejde med Halsnæs Kommune.

Her vil vi gå en aftentur og snakke om de mennesker, der for 3.500 år siden opførte gravene. Hvordan blev de skabt, hvad skulle de symbolisere og hvorfor lige hér ? Halsnæs kommune vil fortælle hvad vi gør for at passe på dem.
Det bliver en smuk og stemningsfuld tur, da området samtidig rummer en meget sjælden og betagende flora, som netop i august står i fuldt flor. Naboarealet, som er kommunalt ejet, blev i 2014 taget ud af omdrift, og i 2015 blev området hegnet. Her har Halsnæs Kommune med held søgt at genskabe ”overdrevs”-naturtypen. Hør om baggrunden bag det vellykkede projekt – og og oplev resultatet.  

DEL |
 
AKTUELT ..VIS ALLE
Nu over 1900 vandreruter på Friluftsguiden

Hvis du godt kan lide at komme ud i naturen, så er der lige nu 1.932 vandreruter at vælge imellem på Friluftsguiden. Er du til cykling, ridning eller roning, så er der 651 cykelruter, 312 rideruter og ...

Mere tekst
Jan Woollhead / Webmaster team