Ermelunden
Efter de første kilometre forbi Bakken og videre gennem Jægersborg Dyrehave, nås Ermelunden. Den hørte oprindelig til det gamle jagtslot Ibstrup der var placeret ved den nuværende Jægersborg kaserne. Søerne på Ermelundssletten, og specielt Hjortedammen ud mod Klampenborgvej, er oprindeligt etableret som slottets karpedamme.
Terrænet skråner ujævnt mod syd ned til tunneldalen mellem Lyngby og Klampenborg, et fald på 20-30 m. Jordbunden er leret og frugtbar med en artsrig, frodig løvskov og skovbund med bl.a. lærkespore, gul anemone og guldstjerne; den er botanisk særdeles grundigt analyseret.
Bålpladsen kan frit benyttes. Medbring selv kul eller sank brænde i skovbunden. Sluk ilden når du forlader bålet.
Sophienholm
På Sophienholm findes skiftende kunstudstillinger.
Sophienholm ejes af Lyngby-Taarbæk Kommune og huser skiftende kunstudstillinger. Omkring de klassiske bygninger findes et grønt parkanlæg i tæt samspil med Frederiksdal Skov og Bagsværd Sø. I parken findes forskellige legefacilteter. Der findes en restaurant og en lille café på stedet. Bådfarten går til døren i sommerhalvåret.
Parken vd Sophienholm indeholder en anderledes legeplads med legeredskaber udskåret i træ. Udformningen af legeredskaberne tager udgangspunkt i Adam Oehlenslägers fortælling om guldhornene. Legepladsen henvender sig primært for børn i den melemste aldersgruppe, men parken har legemuligheder for børn i alle aldre.
Store Hareskov
Cykelrute 53 går gennem det kæmpestore, sammenhængende skovområde Hareskoven, og tæt forbi Hareskov St. Navnet hentyder til "harre", som er et gammelt ord for sten eller stendynger.
Hareskovene og Jonstrup Vang strækker sig over ca. 8 km fra Jonstrup i vest til Bagsværd Sø i øst. Skovene dækker i alt 888 ha og er domineret af store arealer med bøgeskov med træer i alle aldre. Hist og her står gamle ege og lindetræer, og alle steder er selvsåede ahorn på vej op. Nåletræer findes i større bevoksninger eller som enkelttræer.
Skovene er meget varierede med åbne områder af enge og overdrev, lige rækker af ranke bøge samt mere mørke og tætte blandingsskove med et krat af nye træer, der vokser op. Alle steder brydes billedet af søer og moser samt små vandløb og grøfter.
Søg Naturstyrelsens folder nr. 16, Hareskovene - på www.naturstyrelsen.dk
Svenskestenen
Følger man gang- og cykelstien som fører fra Smørumnedre til Ledøje, vil man umiddelbart før man krydser Skebjergvej, se en stor natursten med indskriften: HER LIGGER 10 SVENSKE KRIGERE SOM FALDT FOR SMØRUMBØNDERS HAAND 1659.
Søg på fortidsminde eller kulturhistorie under ”Oplevelser”, og find den spændende beretning baseret på følgende kilder: Lars Cramer-Petersen “Carlstad”, Brønshøj Museum. Årsskrift 1996, Ledøje-Smørum Historiske Forening og Arkiv.
Rydningsten ved Dyssekilde
Ved Dyssekilde i Vestskoven findes en mængde store sten, som stenalderens bønder har ryddet af de nyindvundne marker oven for søen. Et eksempel på oldtidslandskabets stenrigdom og menneskets håndtering af sten. Stenene kom tillige med med en mængde flintoldsager frem i dagens lys, da skovvæsenet i 1979 oprensede det da helt tilgroede mosehul. Tekst: 'Sten og Landskab - sten og monumenter fortæller historier' af Jens Henrik Jønsson
Ishøj Naturpark
I Ishøj Naturpark er der et væld af natur- og kulturoplevelser. Hele 3 forskellige steder byder Ishøj Kommune på naturaktiviteter for alle aldre: Dyreparken, Naturcentret og Bredekærgård. Naturparken er meget varieret, og man kan opleve alt fra små vandhuller og lukkede skove til åbne dyrkede marker, græssende dyr, et gammelt landsby miljø og et af Vestegnens største vandløb.
Ishøj Naturpark ligger som en herlig, grøn,idyllisk oase mellem Tranegilde Mose og Køge Bugt Motorvejen. Området har en spændende historie, der går tilbage til istiden hvor Tranegilde Mose blev skabt som en bred dal for smeltevand. Området har siden hen huset vores forfædre i Jægerstenalderen og været kongeligt jagtområde under Christian IV og senere konger. I dag udgør området en del af et større rekreativt område, Den Grønne Kile, der strækkersig helt til Hvidovre.
Store Vejleå
Som en grøn kile mellem Høje-Taastrup kommune og Albertslund kommune ligger St. Vejleådal. Området der strækker sig fra Vestskoven i nord til Køge bugt i syd, rummer både parker, græssede arealer og mere vilde områder. I den lange flade ådal finder man både søer, åer og enkelte kunstige bakker.
St. Vejleådal tilbyder varierede naturoplevelser for hele familien. Her er både gode muligheder for at motionere på de mange stiforløb og at se græssende køer, får og heste.
Man kan også fiske, stå på vandski, cykle, ride eller sejle i kano. Kan man lide at overnatte i det fri, kan man benytte sig af et shelter i området. Desuden er der mulighed for at grille på de permanente gril der er sat op flere steder.
I St. Vejleådal danner de vigtige naturtyper som enge, søer, moser og krat et hjem for mange dyr og planter. Der er beskyttede arter af fugle, krybdyr og planter der lever i forskellige dele af området. Dette kan give spændende oplevelser for både store og små. Så tag kikkerten i hånden og madpakken i tasken og tag på udflugt til St. Vejleådal.
Kunstmuseet Arken
ARKEN - Museum for Moderne Kunst fra 1996 er ikke kun et besøg værd på grund af udstillingerne, men også som bygningsværk. Arkitekten Søren Robert Lund har skabt en bygning der leder tankerne hen på skibsformer. ARKEN blev i 2008-2009 udvidet betydeligt.
Hvert år viser ARKEN 7-8 forskellige udstillinger af moderne dansk, nordisk og international kunst.ARKENs egen samling består hovedsagligt af samtidskunst. Samlingen udstilles permanent på museet.