Vandring Sejlads Cykling Ridning Motion Tema
Luk
Gem
Aftenkaffe på Syvhøje i Melby den 25. august 2016
 
Melby Høje (Syv Høje)
Torsdag den 25. august inviteres interesserede til aftentur med kaffe blandt gravhøje i Melby i Halsnæs Kommune Mødested: P-plads ved Solhjemsvej, Melby kl. 19

Umiddelbart øst for Melby By ligger kommunens største og bedst bevarede samling af gravhøje. Området er fredet og plejes af Melby Sogneråd i samarbejde med Halsnæs Kommune.

Her vil vi gå en aftentur og snakke om de mennesker, der for 3.500 år siden opførte gravene. Hvordan blev de skabt, hvad skulle de symbolisere og hvorfor lige hér ? Halsnæs kommune vil fortælle hvad vi gør for at passe på dem.
Det bliver en smuk og stemningsfuld tur, da området samtidig rummer en meget sjælden og betagende flora, som netop i august står i fuldt flor. Naboarealet, som er kommunalt ejet, blev i 2014 taget ud af omdrift, og i 2015 blev området hegnet. Her har Halsnæs Kommune med held søgt at genskabe ”overdrevs”-naturtypen. Hør om baggrunden bag det vellykkede projekt – og og oplev resultatet.  

DEL |
 
AKTUELT ..VIS ALLE
Kaffe med udsigt - Gåtur fra Mellemrummet - Torsdag d. 29/8 2019

KAFFE MED UDSIGT Torsdag den 29. august 2019 Gåtur fra Mellemrummet til Lynæs Fort Hør om Mellemrummets udvikling, naturpleje på Fyrrenæs samt fortællinger om Lynæs Fort Sæsonens sidste ...

Mere tekst
Mark Therkildsen / Halsnæs Kommune