Vandring Sejlads Cykling Ridning Motion Tema
Luk
Gem
Kaffeplet ved Skt. Hans
 
Kaffeplet med fin udsigt (foto: Roskilde Kommune)
Der er kommet en ny "Kaffeplet" på det fredede og naturskønne engareal ved Sct. Hans tæt på Roskilde Fjord. Roskilde Kommune har nemlig etableret en opholdsplads i form at to borde-bænke sæt et sted hvor flere regionale cykel- og vandreruter passerer.

De regionale cykel- og vandrestier, Munkevejen, Fjordstien og Skjoldungestien, passerer lige forbi pladsen, og det er oplagt for cyklister og vandrere at gøre ophold her og nyde den fantastiske udsigt og den medbragte kaffe eller madpakke. Pladsen vil også være til glæde for lokale borgere i Roskilde som udflugtsmål.

På bordene sidder der et lille skilt med et digt, der sætter tanker i gang om, hvor lang tid det tager, før affald nedbrydes, hvis det smides i naturen. Projektet er ét af mange projekter, der indgår i Roskilde Kommunes Grøn Blå Strategi, som forventes realiseret de kommende år.

Borde-bænke sættene er betalt af ”projekt Munkevejen”, der et regionalt cykelrute- og formidlingsprojekt udført i et samarbejde mellem 8 sjællandske kommuner og Region Sjælland. Munkevejen er  finansieret af Vejdirektoratet, Friluftsrådet,  Region Sjælland og de 8 kommuner.

DEL |
 
AKTUELT ..VIS ALLE
Kaffe med udsigt - Gåtur fra Mellemrummet - Torsdag d. 29/8 2019

KAFFE MED UDSIGT Torsdag den 29. august 2019 Gåtur fra Mellemrummet til Lynæs Fort Hør om Mellemrummets udvikling, naturpleje på Fyrrenæs samt fortællinger om Lynæs Fort Sæsonens sidste ...

Mere tekst
Mark Therkildsen / Halsnæs Kommune