Vandring Sejlads Cykling Ridning Motion Tema
Luk
Gem
Kaffeplet ved Skt. Hans
 
Kaffeplet med fin udsigt (foto: Roskilde Kommune)
Der er kommet en ny "Kaffeplet" på det fredede og naturskønne engareal ved Sct. Hans tæt på Roskilde Fjord. Roskilde Kommune har nemlig etableret en opholdsplads i form at to borde-bænke sæt et sted hvor flere regionale cykel- og vandreruter passerer.

De regionale cykel- og vandrestier, Munkevejen, Fjordstien og Skjoldungestien, passerer lige forbi pladsen, og det er oplagt for cyklister og vandrere at gøre ophold her og nyde den fantastiske udsigt og den medbragte kaffe eller madpakke. Pladsen vil også være til glæde for lokale borgere i Roskilde som udflugtsmål.

På bordene sidder der et lille skilt med et digt, der sætter tanker i gang om, hvor lang tid det tager, før affald nedbrydes, hvis det smides i naturen. Projektet er ét af mange projekter, der indgår i Roskilde Kommunes Grøn Blå Strategi, som forventes realiseret de kommende år.

Borde-bænke sættene er betalt af ”projekt Munkevejen”, der et regionalt cykelrute- og formidlingsprojekt udført i et samarbejde mellem 8 sjællandske kommuner og Region Sjælland. Munkevejen er  finansieret af Vejdirektoratet, Friluftsrådet,  Region Sjælland og de 8 kommuner.

DEL |
 
AKTUELT ..VIS ALLE
Over 1800 vandreruter på Friluftsguiden

Hvis du godt kan li? at komme ud i naturen, så er der lige nu 1.826 vandreruter at vælge imellem på Friluftsguiden. Er du til cykling, ridning eller roning, så er der 610 cykelruter, 311 rideruter og ...

Mere tekst
Jan Woollhead / Webmaster team