
Vandrefestivalen er for alle, der har lyst til en vandretur i det fri
Find traveskoene frem og vær med til at fejre Vandrefestivals Sjællands 10 års jubilæum. Det er nemlig 10. gang at en række af kommuner i Region Sjælland afholder Vandrefestival. Festivalen løber frem til d. 9.september. Der er 145 ture at vælge imellem under den tre uger lange Vandrefestival. Du finder ture i 11 af regionens 17 kommuner. Alle kan være med, for der er både korte, bynære ture på 2 km i et let terræn og længere traveture for de mere vandrevante. Enkelte steder kan man være heldig at finde ture, som er egnede for kørestole og rollator.
Hvordan kommer du med?
Det kræver ikke det store udstyr eller forberedelse at komme ud og gå under Vandrefestivalen. Gode sko og tøj efter vejret, en lille rygsæk til vand og madpakke. Det vigtigste er at vælge en tur, som du synes lyder interessant og som passer til din fysik. Er du ikke vant til at gå, skal du måske ikke starte med 15 eller 23 km. Her er det en god ide at kigge på www.vandrefestival.dk, hvor du kan læse mere om turene.
Det er gratis at deltage i de fleste ture. Det vil fremgå af hjemmesiden, hvis der er betaling. Kig også i din lokale avis eller på din kommunes hjemmeside efter information om turene.
Alle er velkomne på Vandrefestivalens ture - finder du ikke noget for dig i din egen kommune, så kig hos de andre kommuner.
Hvad kan du opleve?
Der er mange og meget forskellige muligheder. Det kan f.eks. være en familietur på Møn, et besøg på Agersø, fuldmånetur i Trekroner, Vandremaraton i Odsherred (42km!), Ø-hop ved Nakskov, hvor man sejler ud og går hjem, korte trampestier ved Tadre Mølle, Walk and Talk med tilflyttere i Kalundborg, pilgrimstur i Holbæk, Ung og Cool-tur i Greve og gå-gruppeture i Faxe. Det er blot et meget lille udpluk af de mange ture.
Benyt lejligheden til at få motion for krop og sjæl og alle sanser.
Hvem viser vej?
Lokalkendte turledere, sørger for at alle kommer med ud og hjem. Turlederne viser steder frem, som du måske ikke opdager på egen hånd og kan fortælle en god historie eller give andre oplevelser undervejs. En stor del arrangører og turledere er frivillige fra mange forskellige foreninger, andre er kommunalt ansatte medarbejdere.
God tur!
Den tværkommunale koordinationsgruppe håber, at mange vil slutte op om Vandrefestivalen og benytte sig af lejligheden til at komme ud og få nogen gode oplevelser. For nogle kan det måske være starten på en ny vane, som gavner både krop og sind.
Vejret kan vi ikke gøre noget ved, men ønsker både turledere og deltagere i Vandrefestivalen god tur i både sol og regn.
For yderligere information kontakt venligst koordinationsgruppen,:
Jytte Larsen
Sundhedskonsulent, Kalundborg Kommune
Direkte telefon: 59 53 42 85 /Mobil: 51 43 35 92
jytte.larsen@kalundborg.dk.
Annette Dahl
Administrativ medarbejder
Afdeling for Folkesundhed i Sundhedscenter Odsherred
Center for Omsorg og Sundhed
Direkte telefon: 59 66 56 03 /Afdelingstelefon: 59 66 56 00
aneky@odsherred.dk.
Louise Friis Pihl
Tværkommunal kostvejleder/ Cand. scient. i Human Ernæring
Center for Børn og familie, Slagelse Kommune
Direkte 24 25 34 96/ mobil 24 25 34 96
loufp@slagelse.dk
Susanne Nicolaisen
Folkesundhedskonsulent/Master Idræt og Velfærd, Lolland Kommune
Telefon 29 33 56 38
sunic@lolland.dk.
Jette Stauner
Landskabsarkitekt, Afdeling for Byg Land og Miljø, Vordingborg Kommune
Telefon: 55 36 24 95
Mobil: 51 30 93 19
jsta@vordingborg.dk
Tommy Rolf Lorenzen
Sundhedsfaglig konsulent
Sundhed & Pleje Sundhedsområdet, Greve Kommune
Telefon: 20550673/20550673
tlo@greve.dk
Opdateret den 18-08-18